Artistieke leiding

Jan-Geert Heuvelmanartistiek leider 

De dagelijkse leiding van de Koorschool Rijssen is in de professionele handen van onze artistiek leider Jan-Geert Heuvelman. Hij studeerde hoofdvak orgel bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Daarna heeft hij schoolmuziek gestudeerd aan het Artez conservatorium te Zwolle. In juni 2015 heeft hij zijn master studie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Frans Haagen afgerond. In dezelfde maand won hij de tweede prijs op het internationaal beiaardconcours te Goes. Als tweede hoofdvak volgde hij lessen koordirectie bij Rob Vermeulen.

Als beiaardier is hij de vaste bespeler van het carillon in de Gudulatoren te Lochem alsook van de beiaard in de Schildkerktoren te Rijssen. Ook speelt hij in de zomermaanden veel beiaardconcerten in Nederland en België.

Hij is docent muziek op het Van Lodenstein College te Amersfoort. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de diverse vocale en instrumentale ensembles op deze school.

Sinds 2007 is hij verbonden als dirigent aan het Vocaal Ensemble Rijssen, daarnaast is hij ook dirigent van het jongerenkoor Sjaloom.

Sinds 2013 is hij lid van de Cultuur Advies Raad in Rijssen. Als bestuurslid is hij actief binnen de Nederlandse Klokkenspel Vereniging en de Stichting Stadsmuziek Rijssen.

Website: www.jgheuvelman.nl

 

 

Dick Sanderman, organist

Engelse koormuziek vraagt veelal om orgelbegeleiding, Dick Sanderman is de vaste organist bij concerten van het Boys Choir of de Girl Choristers.

Dick Sanderman studeerde orgel bij aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle en volgde zomercursussen bij o.a. Daniel Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou. In 1983 werd hij winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. Als solist en koorbegeleider werkte hij mee aan concerten en opnamen, o.a. in Jeruzalem (1999), Oxford (2012), Vilnius (2013) en Harrogate (2015). Dick Sanderman is in Rijssen werkzaam als directeur van de Muziekschool en als stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Hervormde gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Regelmatig publiceert hij artikelen en verzorgt hij lezingen en workshops, met name op het gebied van het kerkelijk orgelspel. Van zijn hand verschenen talrijke koraalbewerkingen en andere composities. Mede vanwege zijn verdiensten voor de kerkmuziek werd hij in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Website: www.dicksanderman.nl

 

Miriam Drost-Peek, stempedagoog

Miriam Drost-Week (1975) is zangpedagoog in hart en nieren. Zij heeft de afgelopen 20 jaar een schat aan ervaring opgedaan in al haar verschillende werkterreinen. Dat komt haar in de dagelijkse stemvormingspraktijk zeer goed van pas. Na haar opleiding aan de PABO heeft zij zich gespecialiseerd in kinderkoorzang. Zij studeerde kinderkoordirectie in Den Haag aan de ACVA bij Marijke van Klaveren en Silvère van Lieshout. Ondertussen volgde ze zanglessen bij diverse docenten, o.a. Helmke Remmers en Vincent Doek in Utrecht. Momenteel heeft zij regelmatig les bij Charlotte Margiono (Purmerend) en Gisela Rohmert (Lichtenberg, Duitsland). Als solist zong zij met diverse gemengde koren en ook verzorgde zij samen met een pianist korte theatrale liedrecitals.

In 2010 maakte Miriam kennis met de klankgeörienteerde Lichtenberger® Methode via Niels Kuijers en Ineke Nelemans. Zij rondde in april 2016 de driejarige opleiding tot docent af in Lichtenberg (Duitsland) en past de methode met veel plezier toe in haar lessen. De Lichtenberger® Methode biedt een zeer toegankelijke weg om kinderen hun stem te helpen ontdekken en steeds vrijer te leren gebruiken. Dat komt de koorklank en de individuele klank zeer ten goede.
De koorklank was dan ook het visitekaartje van Oase Zangopleidingen in Veenendaal. Deze zangopleiding, in eerste instantie voor kinderen en later ook volwassenen stond maar liefst 17 jaar lang onder leiding van Miriam Drost. Het concertkoor van Oase heeft op diverse grote podia meegewerkt aan mooie producties, zoals de Matthäus Passion, Mass of the Children (Rutter), Nicolas Cantata (Britten). Daarnaast heeft Miriam veel projecten ontwikkeld en geleid. Voorbeelden zijn het multidisciplinair basisschoolproject Artistiek de Eeuwen Door (met Willeke Wauzz Producties) en het slotproject van Oase: The Little Sweep, kinderopera van Britten. Aan deze opera was een groot schoolproject gekoppeld, met o.a. een projectkoor bestaande uit leerlingen van drie Veenendaalse basisscholen.

Op dit moment geeft Miriam, naast de zanglessen in Rijssen, ook individuele en groepszanglessen in Veenendaal in haar klankwerkplaats voor kinderen en volwassenen: ReZonanZ. Via ReZonanZ zet Miriam zich ook in om kinderen en jongeren vertrouwd te maken met klassieke zang, vaak door middel van projecten. Bovendien is zij zangpedagoog bij vocaal vrouwenensemble Las CanTantes, dirigent van vrouwenkoor V’allure en het dirigent en stemvormer van het Zingen-voor-je-Leven-koor in Veenendaal.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×