Opleidingen

De koorschool biedt een gedegen muzikale opleiding aan jongens en meisjes in aparte groepen. Deze opleiding omvat 2 domeinen; algemene muzikale vorming enontwikkeling van de stem. Het doel is dat de opleiding leidt tot een hoog niveau zoals we dat ook aantreffen bij de Engelse jongens- en meisjeskoren. Omdat we het hoogst haalbare willen behalen is discipline en commitment van zowel deelnemers als ouders vereist. Dat stelt ons in staat om tot een veilige omgeving te komen waarin talent tot bloei kan komen.

De opleiding bestaat uit de volgende 3 groepen:

Cimbalistenklas

Deze opleiding is bedoeld voor de jongens en meisjes uit groep 3 en 4. De opleiding bestaat uit wekelijkse groepslessen van een uur en duurt een jaar. De lessen worden in gescheiden groepen gegeven. Ze leren in een jaar de basisvaardigheden die nodig zijn om goed te leren zingen en om samen met anderen muziek te maken. Iedere les komt er een klein gedeelte theorie aan bod, maar er wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van stem- en zangtechniek, het leren van nieuwe liedjes en het samen zingen. Doel van deze opleiding is dat de leerlingen vanuit de cimbalistenklas kunnen doorstromen naar het opleidingskoor. De kosten voor deze opleiding, exclusief de benodigde lesmaterialen, bedragen €250,- per jaar.

Opleidingskoor

Het opleidingskoor is bedoeld voor kinderen uit groep 5 en 6. De groepen krijgen wekelijks groepslessen van 60 minuten waarin aandacht wordt besteed aan stemvorming, zingen van hymns, zuivere uitspraak van het Engels en eenvoudige koormuziek. Ook wordt aandacht geschonken aan zingen in koorverband en samen optreden. Daarnaast krijgen de zangers in het opleidingskoor 30 minuten per week solfège, ritme en ademtechniek in groepjes van twee. De lessen worden om en om gegeven door de dirigent en een stempedagoog. Doel van het opleidingskoor is dat de jongens en meisjes die daarin zingen doorstromen als probationer naar de concertkoren. De kosten voor deze opleiding, exclusief de benodigde lesmaterialen,  bedragen €495,- per jaar.

Concertkoor

De concertkoren (Boys Choir en Girl Choristers) zijn toegankelijk als probationer voor kinderen die met goed gevolg het traject in het opleidingskoor hebben afgerond. Kinderen die vanuit het opleidingskoor doorstromen naar het concertkoor zingen eerst mee als probationer en leggen daarna auditie af voor een vaste plaats in het concertkoor. De leden van het concertkoor krijgen om de week zangles van een zangpedagoog. Daarnaast is er 2 keer per week een koorrepetitie van 60 minuten waarin we als koor werken onder leiding van de artistiek leider.

Het Boys Choir gaat bestaan uit 22 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het koor van Girl Choristers gaat bestaan uit 22 meisjes. Deze opzet is gebaseerd op de tradities van de Engelse kathedrale koren. We volgen daarom ook consequent de Engelse koorstijl als het gaat om omvang, stembezetting en individuele coaching.

Omdat de zowel het Boys Choir als de Girl Choristers zijn gebaseerd op de Engelse koortraditie zullen we ons vooral focussen op muziek uit Engeland. Maar hoewel deze muziek centraal staat zullen we ons ook bezig houden met koormuziek uit andere taalgebieden.

 

* Bij een 2e aanmelding uit 1 gezin ontvangt u op de 2e aanmelding een korting van 10%.

** Voor zang- en solfègeles wordt een aparte vergoeding gevraagd. De kosten voor deze lessen bedraagt € 6,25 per les.

*** Mocht u gebruik willen maken van een financiële ondersteuning voor deze opleiding, dan kunt u zich vervoegen tot het Cultuurfonds van de gemeente.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×